lauantai 18. lokakuuta 2014

Uutta vanhaa -kirppislöytöjä



Mulla on ollut jo pidempään himo kiertää kirppareita. On ihana löytää jotain kaunista ja arvokasta pilkkahintaan ja onhan kirppis-shoppailulla vielä ekologinenkin puoli. Tässä muutamia viimeaikaisia löytöjäni.

Arabian piippuleimainen kastikeastia. Se on ihana laittaa pöytään ja täyttää maukkaalla herkulla. Sen alla on hieman uudempaa arabiaa tarjoilulautanen.



Pienehkö Arabian tarjoiluvati 



Nämä tosi ihanat kulhot ovat Seltmann Weidenin Bavariasta, Länsi-Saksassta (Juu-u, pohjan leimassa lukee W. Germany). Joku luopui viidestä kulhosta yhteishintaan 8 euroa ja minä olen ollut näistä ihan taivaissa =) Alkukeitot ja -Cappuccinot ja jopa Creme Bruleet olemme näihin "tulittaneet".



Tämän punaisen jätti-kattilan ostin juuri edellisviikonloppuna ajatellen hieman boheemimman tyylistä siskoani. Kattilasta tulee hänen joululahjansa kääre eli aikeenani on täyttää se herkuilla. Nyt kattilassa olevat jutskat ovat kuvausrekvisiittaa...



Joan asunnosta on puuttunut valurautapata ja olen pitänyt silmiä valppaina sen suhteen aina kierrellessäni. 2 viikkoa sitten tapahtui oikea onnenpotku! Myyjä ei selvästikään ollut kokkailun ystävä, saatikka sitten tiennyt astiansa arvoa. Tämä "Lentävä lautanen" -niminen pata on Antti Nurmesniemen Wärtsilälle v. 1977 suunnittelema. Käytettyjen hinta netissä vaihtelee 85-130 e tienoilla. Saatuani pidettyä innostukseni kurissa kaupanteko hetkellä, sain tämän mukaani 20 eurolla.



Minun luonani taasen ei ole ollut valurautaista paistinpannua ja tämä yksilö (hintaan 3 e) oli oikein mainio. Haluan nimittäin tällaisen kokonaan rautaisen (enkä mitään hienoja puukahvoja), jotta esim. nopeasti pintapaistetun lihan voi laittaa uuniin hautumaan suoraan tässä pannussa.



-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti