perjantai 24. lokakuuta 2014

Kreikkalaista salaattia ja karitsapyöryköitä

Emme antaneet ensimmäisen pakkaspäivän häiritä vaan tänään päätimme tehdä oikein kesäistä kreikkalaista ruokaa. Innokkeena tähän oli vanhemmiltani Pargan-tuliaisiksi pyytämäni limsapullossa myytävä Retsina. He sitten raahasivat minulle Suomeen tämän 2 euron pullon, koska sitä ei Suomesta saa.

Rakastan kreikkalaista ruokaa ja tunnelmaa ja siihen kuuluu olennaisena osana tuo pihkainen juoma. Joalle se oli aika kauhistus idea, koska hän ei niin tuota yhdistelmää tunne. Mutta kokkeillaan... =)

Tässä aineksia iltaan eli ainutta Suomesta saatavaa kreikkalaista (=kreikassa tehtyä) jogurttia, yrttejä, karitsan jauhelihaa, vuohenmaitofetaa, vihreää paprikaa... 



Jauhelihaan tulevien yrttien ja mausteiden määrä melkein huimaa.


Joalle lankesi jauhelihamassan valmistus ja tuommoisia pötkylöitä hän sai märillä käsillään väännettyä



Salaatikastikkeen yritin tehdä hyvin autenttisesti eli vain punaviinietikkaa (vedellä laimennettuna), oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria.



Tsatzikiin Jogurttia,  kurkkua, sitruunan mehua, hunajaa, valkosipulia, suolaa, minttua ja hieman persiljaakin.



Tässä ihana kokonaisuus ja Joankin oli pakko myöntää, että Retsina toimi juomana. Hänelle enemmän viiniasiantuntijana on aina kauhistus kun minä haluan näitä jogurttisia kastikkeita, fetaa tms. Eikä tuo vihreä paprika ja sipulikaan mitään helpoimpia ole. Voimakkaita makuja, mutta niin raikkaita!

Olisi ollut mielenkiintoista tehdä osa lihapullista tavallisesta naudan jauhelihasta. Tuo karitsanliha kun oli niin törkyhintasta siihen verrattuna. Minä pidin kyllä lampaan makua selkeänä, mutta onhan tuo maustemaailma niin tavallisista Suomi-pullista poikkeava, että tiedä häntä....


-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti