lauantai 11. lokakuuta 2014

Kalaviiniä Bruschetoille?

Olimme lauantai-iltana myöhään kotona Lappeenrannan reissun jälkeen ja olimme varanneet jo aiemmin kaappiin muutamia herkkuja Bruschettoja ja iltanaposteluita varten. Nyt teimme vaan hieman valmisteluita tomaateista, parsoista ja sienistä.


Joa nautti päivällä Saimaan rantojen sienimetsistä sillä välin kuin minä istuin sisällä luennoilla. Ihanaa, koska vähän on tuntunut, että tämä kausi on kohta ohi ja halusimme, että yksi leivistä saa Suomi-twistin.


Tämä oli meidän Putous-Vain Elämää -palamme. Niin työntäyteisen viikon ja opiskeluviikonlopun jälkeen piti tyhjentää aivot katsomalla hieman suomi-viihdettä ja vain istua sohvalla =)

Juomavalinta oli varmaan monen mielestä hieman erikoinen. Tässä ei nyt toteutettu maantieteellistä pyhää yhtenäisyyttä eikä klassista, mikä sopii millekin, ratkaisua. Koska Joa ei allergian johdosta syö kalaa eikä äyriäisiä tarvitaan hieman luovuutta jotta perinteiselle herkulliselle Chablis:lle löytyisi käyttöä.
Nyt nautittu Chablis oli Jean-Marc Brocardin tuottama ja 1er Cru palstalta Vau de Vey (2010), palsta joka nauttii aamuauringosta ja viilenee siten iltapäivää myötä. Täältä tulevat viinit ovat hapokkaampia, mineraalisempia ja raikkaampia.
Meillä oli kuvattujen Bruschettojen lisäksi pari juustoa (aromaattinen punakittijuusto ja luola gruyere) ja  kyllä viini oli tyylikäs ja mitä mainoin kompromissi tämän aterian siivittäjänä.


Iltapalamme oli kaikilta osin oikein nautinnollinen. Parhaimpana yksityiskohtana täytyy kyllä mainita nuo parsat! Heitimme ne paistamisen jälkeen marinadiin, jossa oli hyvän oliiviöljyn lisäksi valkosipulia, hunajaa, mustapippuria ja suolaa. Maustaminen onnistui täydellisesti olematta liian voimakas parsan herkälle maulle.

-Sanna ja Joa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti