maanantai 6. lokakuuta 2014

Kylmäsavuporopastaa ja prinsessakakkua


Sunnuntain antimet koostuivat lähes kokonaan edellisten päivien aineksista. Pastaahan piti taasen saada ja edellisen illan alkupaloihin tekemään kyläsavuporo-moussea oli jäänyt jonkunkin verran. Salaatiksi sen rinnalle laitoin parin eri salaattilaadun lisäksi aamiaisesta jääneet hunajamelonit sekä jonakin alkunaposteluna olleet ilmakuivatun kinkun jämät.



 Nopea, maittava ja myös ilmainen lounas siis koossa kovinkin helposti.


Minulle tuli mieliteko leipoa ja kyselinkin Joalta, että haittaako jos tässä vähän puuhailen aamupäivän aikana. Meillä oli hirveästi munia ja ajattelin leipoa vaikka kakkupohjan varaksi pakkaseen tai viedä töihin jotakin maanantaina. No vastaus kuului, että toki voit leipoa, jos sitä saa syödäkin tänään. Prinsessakakku oli mielessäni, koska olen sen vanhanaikaisen vanilijakermasisuksen tehnyt viimeksi varmaan 10 vuotta sitten.

Aloin myös massojen värjäilyn ja koristelun kun Joa ajeli poikia toiseen kotiin ja tuloksena oli vähän vähemmän prinsessainen, ehkä ennemminkin Metsänneitomainen kakku.



Vaikka muodossa onkin vähän toivomisen varaa, niin maku oli kyllä juuri sellainen kun halusinkin. Aitoa kermaa (puolet kevytkermaa ja liivatetta), mansikkahilloa ja oikein hyvin maidolla kostutettua vaaleaa kakkupohjaa. Pintana oli aitoa marsipaania joka maistui hyvälle monen sokerimassakuorrutteisen kakun jälkeen.


-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti