maanantai 20. lokakuuta 2014

Tervetuloa Halloween - Pumkin Pie

Tänään käsittelyvuorossa oli Myskikurpitsa eli Butternut -kurpitsa, jonka taas paahdoin ennen soseuttamista. Tästä yhden kurpitsan (1300 g) paahdetusta massasta saan sekä makean piiraan että keiton huomiselle.



Paahdoin näitä neljään osaan leikattuja kurpitsoja noin 40 minuttia 225 asteessa. Silti kuori oli mielestäni hieman vaikeami poistaa kuin Hokkaido-kurpitsasta.



Piirakan massa oli ihanan tuoksuista jo ennen uuniin laittamista, koska laitoin siihen smetanaa, fariinisokeria, kanelia, inkivääriä ja muskottipähkinää. Ohjeen tähän piiraaseen katsoin Hesarin blogista Kiusauksessa, koska minulle makeiden juttujen tekeminen kurpitsasta on ihan vierasta.




Pian koittavan Halloweenin kunniaksi (ja siksi, että minulla ei ollut mitään sopivia koristeita kaapissa) keksin tehdä ruuanlaitopaperista sapluunan ja naamioida koko piiraan kurpitsaksi.



Lisukkeeksi vatkasin ihan valmista vaahtoutuvaa vanilijakastiketta, jonka koristin kanelilla.


-Sanna-

1 kommentti: